Rue Gastronomi

Du vil aldri finne den om du ikke vet om den. Det er hemmeligheten bak suksessen til rue Paul Bert. Sjekk ut Paris-tipsene mine som sto på trykk i D2. Adressene ligger her.

Fra D2

Fra D2


De som bor i kvartalet hadde håpet å kunne ha den litt for selv. Men slaget er nå tapt. Rue Paul Bert er på full fart inn i de fleste matguider av betydning.
– Parisere leter alltid etter nye kvartaler hvor man kan slippe å se for mange turister, sier Vincent Devisscher. Han har fulgt gatas utvikling de siste årene – og holder selv regelmessig sjokolade atelier for barn i bokhandelen La Cocotte, som kun selger bøker med mat som tema.
Rue Paul Bert var en gang en helt vanlig gate. Enveiskjørt med haussmannske klassiske pariser-gårder på hver side og tettpakket med parkerte biler. Det er gate du aldri ville gått ned om du ikke hadde forvillet deg ut av sentrum og ut i det østlige deler av Paris, to metrostopp etter Bastille-plassen. Ganske utrendy ved første øyekast. Helt til du begynner å kikke inn vinduene; Gourmetrestauranter, vinkjellere, vintage- og delikatessebutikker.
Fra D2

Fra D2

– Det er litt landsbyaktig her, sier Vincent Devisscher, men legger til – Trés branché – trendy. Og gatas popularitet har knust drømmen hans om å kjøpe en liten leilighet i rue Paul Bert. Prisene har eksplodert. Både på leiligheter og restaurantmenyer. For i 2006 ble rue Paul Bert kåret til årets gourmetgate av et viktig fransk matmagasin, le Fooding.

Historisk monument
– Det er ikke derfor jeg her. For det er nemlig helt tilfeldig, bedyrer kjendiskokken Cyril Lignac. Han omtales ofte som Frankrikes svar på britiske Jamie Oliver. Han driver en innovativ, eksklusiv restuantent (Le Quinzième) på den andre siden av Paris, og en populære sushi-take-away-kjede. Men drømmen om å åpne en klassisk bistro, har brakt ham til Paul Bert-kvartalet.
– Jeg lette etter en bistro, og da jeg så dette stedet i fjor høst var jeg ikke i tvil. Jeg bare måtte ha det, sier Cyril Lignac der han kommer fresende i sin veteran-Porsche som han parkerer godt synlig og ulovlig rett foran inngangsdøra hans ny-ervervelse, Le Chardenoux. Han vet hvordan han skal få oppmerksomhet.
Le Chardenoux har eksistert med samme navn siden 1908. I dag er lokalet på listen over historiske monumenter. En liten arkitektonisk interiørperle i belle époque-stil. En klassisk bistro med kun 40 plasser, slipte speil på alle vegger, dekorative ornamenter i taket og en bar laget av 14 fargerike marmorsorter.
– Folk kommer hit fra hele Paris nå, sier Cyril Lignac synlig stolt.

70-talls oransje
70-tallet er godt representert i rue Paul Bert, ikke minst gjennom det som går for å være en byens beste vintage klesbutikker (En Ville) og vinyl-butikken (Music Avenue) vis-a-vis. Men 70-tallet finner du også interiørmessig i gatas mest omtalte restaurant, Unico.
– Eierne simpelthen elsker oransje, sier daglig leder Laurent Chouvet. Og drømmen om å åpne en restaurant i en slakterbutikk endte her i oktober 2006. Mye av slakter-interiøret og de originale flisene er bevart. Godt hjulpet av designer-lamper og stoler, tapeter og dekorgjenstander fra 70-tallet er det som å tre inn i en annen verden – også matmessig. For dette er en Argentinsk restaurant med spesialimportert kjøtt fra pampaen. Eierne er også argentinere.
Dette er midt i bobo-land, bohemian-bourgeois – eller klassisk Grünerløkka-klientell. Gatas popularitet gjør at nye butikker åpner nesten hver måned. Sist nytt er en verksted-butikk for damer som vil lære seg å bli mer praktiske. I rosa omgivelser hos LiliBricole kan nå parisere kjøpe verktøy og gå på kurs for å lære seg å male en vegg
Rue Paul Bert har bokstavelig talt satt ny farge på Paris.

Her finner du adressene.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s