Streikegeneral anklager politiet for infiltrasjon

Den franske pensjonsreformen ble endelig vedtatt av Nasjonalforsamlingen i går ettermiddag. – Protestene vil fortsette, men vil ta andre former, sier Bernard Thibault i  fagorganisasjonen CGT. Han  anklager også politiet for å ha infiltrert demonstrasjonene med det mål å provosere til bråk ( se video over av politifolk som opptrer som fagforeningsmedlemmer). Les artikkelen i Dagens Næringsliv her:

Fra DN 281010

Etter at fagbevegelsen har tapt kampen mot politikerne, er den fram til nå unisone streikebevegelsen i ferd med å slå sprekker etter ti måneders felles kamp. Landets største fagorganisasjon, moderate CFDT, vil jobbe for endre den endelige teksten, istedenfor å forsøke og bekjempe hele reformen gjennom massedemonstrasjoner.

Vil forhandle
– Målet nå er å  forhandle fram unntak for særlige sårbare grupper, sier CFDT-lederen François Chérèque til tv-kanalen France 2.
Han tenker da  på unge som begynte å jobbe tidlig, for seniorer og for folk som jobber med giftstoffer og under hardt fysisk press.
Under den siste store demonstrasjonen signaliserte François  Chérèque overfor Dagens Næringsliv at han er villig til å forhandle, på vegne av sine 875.000 medlemmer.
– Vi er ikke imot at opptjeningstiden for full pensjon skal økes, men vi krever at det fortsatt skal være en valgfrihet når folk skal kunne gå av med pensjon, sa han da.

– Jeg ønsker velkommen dette initiativet som bringer oss tilbake til fornuft og dialog, sier finansminister Christine Lagarde til radiokanalen Radio Classique.
– Det viktige nå er å ta ansvar. Det betyr å forstå hva økonomien trenger for å fungere, sier finansministeren.

Fortsetter kampen
Rett før klokken 17 i går ble den kontroversielle pensjonsreformen vedtatt med 336 mot 233 stemmer. Reformen innebærer at pensjonsalderen skal heves fra 60 til 62 år. Alderen for å få full pensjonsopptjening økes samtidig fra 65 til 67 år. Det er ventet at presidenten signerer loven den 15. november, om den ikke møter problemer i landets konstitusjonelle råd som også skal vurdere lovligheten av reformen.

– Vi fortsetter kampen mot loven inntil presidenten har signert den. Han har fortsatt muligheten til å trekke den tilbake, selv om den er vedtatt av parlamentet, sier Bernard Thibault, leder for fagorganisasjonen CGT til avisen Libération
I dag og lørdag 6. November er det varslet nye nasjonale streiker. Flymyndighetene har varslet at mellom 30 og  50 prosent av avgangene fra flyplassene i Paris trolig blir annullert.
– Målet vårt er ikke få nye rekorder i antall demonstranter, men å vise at folks motstand mot loven er den samme, sier streikegeneralen Bernard Thibault.
Statsminister  François Fillon mener de streikende nå burde avslutte sin protestbevegelse.
– Den har ikke lenger noen mening, sier han i følge nyhetsbyrået AFP.

Infiltrert av politiet
Samme dag som reformen var gjennom siste avstemmingsrunde i Nasjonalforsamlingen kommer lederen av landets nest største, men viktigste fagforbund CGT, med kraftige beskyldninger mot politiet:
– Kamuflert som fagorganiserte infiltrerte opprørspolitiet demonstrasjonene for å manipulere til mer kriminalitet og vold.  Målet var å svekke fagbevegelsen ved å sørge for voldelige tv-bilder. Deretter la de skylden på oss. Dette skjedde både i Paris og Lyon, hevder Bernard Thibault.
Frankrikes finansminister Christine Lagarde har vært bekymret for at demonstrasjonene og streikene vil skremme bort turister når de ser de voldsomme tv-bildene. Dette mener CGT man i sterk grad kan takke politiet for:
– Når de bruker disse metodene er det et bevis på at den andre siden ikke føler de har en god sak, sier Bernard Thibault.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s