Romanse-trøbbel for mediebaron


Den franske mediebaronen Arnaud Lagardère (50) beklager et kjærlighets- intervju han har gjort sammen med sin nye undertøysmodell-kjæreste.
– Økonomisk selvmord, kaller kritikere hans romanse.
Les saken fra DN her:

Årets romantiske såpeopera, skriver franske medier forholdet mellom finansmannen Arnaud Lagardère og hans ofte svært lettkledte kjæreste, den belgiske modellen Jade Foret (20). Etter at de to stilte opp i et fotoseanse for det belgiske ukebladet Le Soir Magazine, har kritikken haglet mot Lagardères lederskap av familieselskapet. En video fra fotoseansen er blitt en hit på nettet. Den er tatt opp å landstedet til Arnaud Lagardères i Rambouillet. Der stiller paret opp og forteller åpent om deres kjærlighet. Hele tiden kyssende, matchende klær og en etter hvert mer og mer lettkledt modell-kjæreste.

Sarkozys ”bror”

– Hun trenger å skape litt buzz for sine fans og klienter, sa Arnaud Lagardère til avisen Le Monde i helgen. 14. januar ble de to kjærester.

Fra DN 290911

– Vi møttes i Paris, på kontoret mitt. Det var i forbindelse med en jobb hun skulle gjøre, sier Lagardère på videoen. Han forteller de velger å stille opp offentlig sammen for å vise at forholdet er seriøst.

– Vår kjærlighet har ingen grenser, legger Jade Foret til på videoen. Foto- og videoseansen ble gjort i forbindelse med deres halvt års-jubileum. Men det er først nå han har valgt å kommentere saken.
Lagardère er bestevenn med president Nicolas Sarkozy som han kaller for ”sin bror”. Han eier en rekke aviser og magasiner som Paris Match, Elle og avisen Le Journal du Dimanche. Han eier også bokforlag og flere radio- og tv-stasjoner. Han har også rettighetene til alle nåværende og fremtidige og Asterix-utgivelser.

Bekymrede investorer

I franske medier stilles det nå spørsmål ved Lagardères evne til å drive familieselskapet som han overtok etter at faren døde for åtte år siden. Overskuddet første halvår var på 28 millioner euro, mot 80 millioner året før. Kjærlighetsvideoen nevnes som en av årsakene.

-Nylig publisitet har forsterket noen av investorenes bekymring over nivået til Arnaud Lagardères engasjement for forretningsdriften, sier Conor O’Shea en analytiker ved Kepler Capital Markets til Wall Street Journal.
Investoren Guy Wyser-Pratt som, tidligere jobbet tett med Lagardère, kommer også med hard kritikk til mediebaronen
– Dette viser at han gir blaffen i alt, folk får inntrykk at han styrer selskapet mot et kollektiv selvmord, sier Guy Wyser-Pratt i følge avisen 20minuts.

– Dette er økonomisk selvmord, mener en kommunikasjonsrådgiver som kjenner selskapet godt. Under løfter om anonymitet mener han at video-intervjuet er en provokasjon.
– Han fremstår som et bortskjemt barn, i motsetning til sin far var som var dypt respektert, sier PR-rådgiveren.
Kjæresten twitrer
Arnaud Lagardère har de samme medierådgiverne som den tidligere Pengefond-sjefen Dominique Strauss-Kahn omgir seg med. Euro RSCG har tatt seg av imaget til Lagardè

re etter at han i 2007 ble tvunget til å gå ut i franske medier å dementere rykter om at han var homofil. Siden da har Euro RSCG-toppen og Frankrikes mest profilerte PR-rådgiver Ramzy Khiroun hatt en fast plass i Lagardères ledelse. Det er trolig han som har fått sin sjef til nå å angre på video-intervjuet.
– Dette kommer ikke til å skje igjen. Da jeg så resultatet synes jeg det så latterlig ut, sier Lagardère til Le Monde. Men slår tilbake mot kritikken av hans valg av livsledsagerske og sier at han snart skal gifte seg med sin modell-kjæreste.
Hun twitrer ivrig om deres forhold. Jade Foret la nylig ut feriebilder av seg selv, kjæresten og hans to tenåringsbarn på Twitter. På sin egen blogg viste hun frem bilder av hvorda

n hun og Lagardère markerte sitt halvårjubileum: Navnene deres tatovert på underarmen. Dette bildet er nå fjernet fra bloggen.
– Hun er en jente av sin generasjon. Jeg kommer ikke til å stoppe henne fra å bruke Twitter, sier Arnaud Lagardère.
På hennes Twitter-konto kan vi også lese om hvordan de to hver måned den 14. feirer dagen de møttes: Men en hamburger på den franske fast food-kjeden Quick.

-Atypisk sjef

Arnaud Lagardère er også av de største aksjonærene i våpen-, romfart- og flygiganten EADS – som blant annet eier Airbus. Det er ventet at Lagardère vil bli styreformann i selskapet neste år. Etter en avtale mellom president Nicolas Sarkozy og den tyske forbundskansleren Angela Merkel, så skal dette vervet alternere mellom tyske og franske statsborgere.

– Kanskje jeg er en atypisk sjef, men hva så? Å være å lykkelig i privatlivet, er en kilde til stabilitet for en toppsjef, sier Arnaud Lagardère til finansavisen Les Echos.

Undersak:
Ga Sarkozy-kritisk redaktør sparken

Arnaud Lagardère nøler ikke med å ringe bestevennen Nicolas Sarkozy for å advare presidenten om ubehagelige saker som kommer på trykk i Lagardères medier.

– Sarkozy har alltid har vært min venn, fortalte Arnaud Lagardère da DN traff ham i fjor.
– Men det var jeg allerede før han ble president – for på den tiden var det greit å være venn med Sarkozy, ironiserer han. Mediebaronen har ingen planer om å avslutte det vennskapet.
Kritikere sammenlikner Sarkozy med Italias Silvio Berlusconi når det gjelder mediekontroll. Forskjellen er at Frankrikes president ikke behøver å eie mediene selv – det gjør hans beste venner for ham.
Lagardère snakker ofte med presidenten. En samtale han aldri kommer til å glemme var sommeren 2007 da Paris-Match – et av Lagardères magasiner – publiserte bilder av presidentens daværende kone. På førstesidebildet så man hvordan Cecilia Sarkozy jaktet på en leilighet i New York – sammen med sin elsker, Richard Attias. Mediemagnaten ble tatt på senga av en telefonsamtale fra presidenten.
– Sjefredaktøren på Paris-Match skulle advare meg om noe følsomt skulle publiserer, forklarer Arnaud Lagardère. Det gjorde han ikke denne gangen. Derimot hadde presidenten allerede fått vite hva som skulle komme på trykk.
– Kanskje var det politiet som hadde informert presidenten. Hva vet jeg?, sier Arnaud Lagardère.
Mediemilliardæren ble rasende etter denne telefonsamtalen.
– Jeg skulle aldri ha stoppet publiseringen, forsikrer han. Men jeg skulle gjerne vært den som selv varslet presidenten om hva som skulle komme, sier han.
Noen uker senere fikk sjefredaktøren i Paris-Match sparken av Lagardère.

FAKTA:
Lagardère-gruppen:
*Aviser, ukeblad, forlag, radio og tv-stasjoner.
*En av de største aksjonærene i fly, våpen og romfartsgiganten EADS – moderselskapet til Airbus.
*Produserer sportsutstyr gjennom selskapet Lagardère Unlimited
*27.000 ansatte verden over.
*Omsetting 2010; 7,9 milliarder euro

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s