Strauss-Kahn knyttes til prostiusjonsring

Fra DN 121111

**Dominique Strauss-Kahn skal avhøres i forbindelse med avsløringen av en større prostitusjonsring i Frankrike.
**Politisjefer og et stort byggefirma skal ha tatt med seg jenter på sexreise til Washington, som en ”gave” til den tidligere sjefen for Pengefondet.
Les saken fra DN her:

– Har du noe imot å ta med en frøken?, skrev Dominique Strauss-Kahn i en SMS til en næringslivsleder som er siktet for hallikvirksomhet i den omfattende prostitusjonssaken som nå er i ferd med å rulles opp i Frankrike. Dette er en av mange SMSer som etterforskerne mener knytter den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) til den såkalte Carlton-affæren. Politisjefer i Lille, konstruksjonsgiganten Eiffage, et par næringslivstopper, en belgisk bordell og en håndfull prostituerte er innblandet i det statsadvokaten i Paris denne uken kalte for en “kjede av sex-handel”.

Ingen mann, et dyr
– Skam deg, står det på en plakat som er spikret opp på inngangsdøren til luksusleiligheten på nummer 13, Place de Vosges i Paris. Der bor Dominique Strauss-Kahn, som i Frankrike bare kalles for DSK og hans kone Anne Sinclair.
– Kom ned om du er mann, roper tre damer fra den ukrainske organisasjonen Femen som har reist til Paris for å demonstrere mot han som tidligere var Frankrikes mest populære politiker. De er kledd i stuepiker-uniformer, der plagg etter plagg faller av.
-Vi må bruke harde virkemidler for å bli hørt. For oss er Dominique Strauss-Kahn blitt symbolet på en mann med makt som misbruker kvinner, sier en av de tre demonstrantene, journaliststudenten Inna Shevchenko til Dagens Næringsliv.
Organisasjonen hevder selv de har en hær av 200 kvinnelige studenter, og reiser nå Europa rundt for å arrangere toppløse demonstrasjoner, som en del av kampen mot salg av kvinner.
– Strauss-Kahn er ikke en mann. Han er et dyr, sier Inna Shevchenko. De markerer sin motstand mot at DSK slapp en rettsak i USA etter at stuepiken Nafissatou Diallo ikke lenger ble ansett som et troverdig vitne. Men demonstrasjonen er også en protest mot den siste skandalen som DSK i følge politiet er involvert i.

Sexfester i Paris og USA

For neste uke blir Dominique Strauss-Kahn sannsynligvis avhørt om betalte orgier som har skjedd mens han var IMF-sjef, etter at en domstol i Paris onsdag bestemte at alle spor i den såkalte Carlton-affæren skal granskes i nord-franske Lille.
Etterforskerne mener de har avslørt en prostitusjonsring der halliker har brakt jenter over grensen fra Belgia for å ha sex med kunder på et luksushotellet Carlton i Lille. Hotellet er nå stengt i tre måneder mens politiet etterforsker. Både direktøren og markedssjefen ved firestjernershotellet er blant de fem som er arrestert og siktet for hallikvirksomhet.
Politiet mener å vite at prostituerte også er blitt sendt fra Lille til Strauss-Kahn i USA. Samtidig etterforsker de også om en av de mistenkte i Lille har levert prostituerte til sex-fester på hotell Murano i Paris der Strauss-Kahn har deltatt.

Avslørt av SMS´er
-Har du reservert suiten med svømmebasseng?, står det i en annen SMS fra Strauss-Kahn som avisen Libération har offentligjort. Han sikter da til suiten Tiziano på designhotellet Murano der sex-festene skal ha blitt arrangert. Der skal også politisjefen i Lille, Jean-Christophe Lagarde, ha vært med. Han er nå suspendert fra sin stilling. Fire andre politifolk skal også være involvert.
David Roquet, en av direktørene i den franske bygg-entreprenøren Eiffage, har innrømmet å ha betalt regninger for deler av sex-festene som har funnet sted på Paris-hotellet. Kvitteringer som selskapet Eiffage har betalt, er merket med DSK, Strauss-Kahns initialer.
– Vi spiste i rommet og deretter hadde vi sex som vi betalte for. Vi hadde hver vår venninne. Jeg hadde Jade, DSK hadde sin venninne og det var også andre personer der, har David Rouget fortalt politiet om en av festene på hotell Murano.
Eiffage er en av Europas eldste og største byggefirma, kjent for blant annet å ha bygd Eiffeltårnet, operaen i Sydney og verdens høyeste bru i sørfranske Millau. Selskapet har nå startet en intern gransking av saken.
– Eiffage har ikke som målsetting å betale for prostituerte, sier Pierre Berger, styreleder i Eiffage, til avisen le Journal du Dimanche.
I følge selskapet selv skal det ha blitt betalt nærmere en halv millioner kroner for å organisere sexorgier med prostituerte på luksushotellene i Lille og Paris og i Washington. Gruppen av tiltalte skal ha arrangert 11 sammenkomster med prostituerte mellom 2009 og 2011.

Callgirl til IMF

En av kvinnene, kalt Jade, forteller at hun hadde sex med Strauss-Kahn rett overfor regjeringsbygningen Capitol I Washington, på Hotel W. Dagen etter fikk hun en guidet tur i Det internasjonale pengefondet. I følge avisen France Soir ble hun fotografert på Strauss-Kahns kontor.
– Jeg tror han likte meg. Han var veldig morsom og omtenksom, forteller Jade.
Den siste reisen til Washington som gruppen fra Lille organiserte var i mai i år, bare noen dager før skandalen på hotell Sofitel ble en verdensnyhet. Politisjefen Jean-Christophe Lagarde var også med på denne reisen og skal ha blitt observert sammen med DSK dagen før den daværende pengefondsjefen ble arrestert av New York-politiet. I fransk presse spekuleres det hvorfor de ansvarlige for en byggkjempe og høyt vedsatte politifolk tok slike risker. En forklaring er ønsket om å stå nær DSK, som fram til mai var mannen som trolig ville bli Frankrikes neste president. I følge avisen Le Figaro etterforsker fransk politi om de andre innblandede har fått gjenytelser av Strauss-Kahn for å ha organisert sex-festene.

Fortsetter kampen

Foran leiligheten til Dominique Strauss-Kahn er de tre lettkledte demonstrantene i ferd med å skure fortauet. DSK viste seg ikke. I stedet blir de tre ukrainske jentene sjekket for id-papirer og deretter vist bort fra stedet av politiet etter at naboer hadde klaget.
– Vi kommer tilbake. Vi kommer ikke til å la ham være i fred før han havner i fengsel. Han kommer aldri til å slutte å misbruke kvinner, sier Inna Shevchenko i den militante feministgruppen Feme.
Advokatene til Dominique Strauss-Kahn ønsker ikke å kommentere saken overfor DN. Men i følge nyhetsbyrået AFP har DSK sagt han gleder seg til å bli avhørt, slik at han kan få renvasket seg så fort som mulig.
– Jeg vil få en slutt på insinuasjoner og antydninger som er farlige og ondsinnede, sier den tidligere sjefen for Pengefondet.
Konen Anne Sinclair holder seg for tiden langt unna. Hun hviler ut i solen på deres feriested i Marrakech i Marokko.

FAKTA:
SEX-SAKENE

*14. mai: Sjefen for Det internasjonale pengefondet Dominique Strauss-Kahn (DSK), blir pågrepet og anklages for seksuelle overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse mot en 32 år gammel stuepike på hotell Sofitel i New York.
*18. mai: Strauss-Kahn går av som IMF-sjef, men bedyrer sin uskyld.
*8. juli: Fransk politi starter etterforsking etter at den franske journalisten og forfatteren Tristane Banon anklager DSK for voldtektsforsøk i 2007.
* 23. august: USA-siktelsen mot ham frafalles og han drar hjem til Paris sammen med konen Anne Sinclair.
*13. oktober: Fransk påtalemyndighet beslutter å droppe anklagene mot Dominique Strauss-Kahn i Banon-saken på grunn av manglende bevis. Aktoratet sier i en uttalelse at det foreligger bevis på et seksuelt overgrep, men at saken er foreldet og bevisene derfor ikke kan følges opp.
*21. oktober: Navnet til DSK trekkes for første gang inn Carlton-affæren – opprullingen av en omfattende prostitusjonsring. En direktør i byggkjempen Eiffage sier han har betalt for sex-fester der Strauss-Kahn deltok.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s