DSK: Krever sex-gransking av BlackBerry-gate

Fra DN 301111

Støttespillerne til Dominqiue Strauss-Kahn krever gransking av påstandene om at den tidligere IMF-sjefen skal ha blitt utsatt for en sex-felle i New York. Frankrikes innenriksminister kaller det for ren fantasi. Les saken fra DN her:

En forsvunnet mobiltelefon, mystiske gjester på nabosuiten og en seiersdans fanget opp av overvåkingskameraer. Det er ingrediensene i nye påstander som antyder at voldtektsanklagen mot den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn var et komplott.

– Disse avsløringen viser en mulig politisk felle for å ødelegge Strauss-Kahns sjanser i presidentvalget. Politiet må få tilgang til telefonregisteret og epost som ble sendt mellom presidentpalasset Elysée, regjeringsparrtiet UMP og New York den dagen Strauss-Kahn ble arrestert, skriver den politiske støttekomiteen til Dominique Strauss-Kahn – Club DSK – i en uttalelse.

 

Scene for scene
I det siste nummeret av The New York Review of Books skriver den amerikanske gravejournalisten Edward Epstein utførlig om dagen da den daværende IMF-sjefen skapte overskrifter over hele verden, anklaget for voldtekt av stuepiken Nafissatou Diallo.

– Jeg har gått gjennom scene for scene, sier han til den franske radiokanalen Europe1. Gravejournalisten har hatt tilgang til alle hotellets overvåkingsvideoer, i tillegg til videoene fra restauranten der Strauss-Kahn spiste lunsj med sin datter Camille like etter den påståtte voldtekten.

– Jeg har ikke sagt at det var en politisk sammensvergelse, men jeg vil hevde at folk var på jakt etter noe som kunne bevise et feiltrinn, som igjen kunne ødelegge for enten hans presidentkandidatur eller jobben i IMF, sier Epstein til nyhetsbyrået AFP.

Mystiske gjester

Epsteins teori går ut på at det fantes mistenkelige, ukjente gjester på samme etasje som Strauss-Kahn. Stuepiken skal ha kommunisert med noen i den mystiske suiten nummer 2820. Både før og etter den påståtte voldtekten på Strauss-Kahns hotellrom nummer 2806 skal hun i følge hotellets kameraer ha besøkt denne suiten. Hvem som bodde der er uklart.

Epstein mener også en annen hotell-ansatt er innblandet.

*Mellom klokken 12.06 og 12.07 gikk stuepiken Nafissatou Diallo inn på Strauss-Kahn suite.
* Mellom klokken 12.05 og 12.06 gikk en ansatt fra hotellets rom-service inn på samme rom, angivelig for å hente frokostbrettet til Strauss-Kahn. Han har nektet å la seg avhøre av Strauss-Kahns advokater. Det er uklart når han forlot rommet.
– Det som slår meg som mest overraskende i videoen fra hotellets korridorer er at ingen var opptatt av stuepiken etterpå. Ingen spurte om hun ville ha medisinsk hjelp, sier journalisten Edward Epstein til fransk radio.

Overvåket mobil
BlackBerry-gate kaller franske medier den siste utviklingen i saken. For Strauss-Kahns mobiltelefon skal ha vært overvåket, i følge en ikke navngitt venninne til Strauss-Kahn som jobber for regjeringspartiets UMP i Paris. Beviset, hevder Epstein, er en tekstmelding som den daværende IMF-direktøren hadde sendt fra sin BlackBerry til sin kone Anne Sinclair. Meldingen skal ha sirkulert på det konservative partikontoret.

Strauss-Kahn skal selv ha ringt sin kone og advart henne mot at hans telefon trolig ble overvåket, og skal ha bedt henne om å ta kontakt med eksperter slik at både telefonen og hans iPad skulle sjekkes.
Gravejournalisten Edward Epstein hevder også å kunne dokumentere at GPS´en på den forsvunne telefonen er blitt deaktivert, slik at den ikke kan spores opp. Det skal ha skjedd mens den befant seg på hotellet. Telefonen er ikke kommet til rette.

Seiersdans
Epstein skriver også om nok en hotell-ansatt, Brian Yearwood, som gjorde en seiersdans foran overvåkningskameraene, sammen med ukjent mann. Det skjedde bare to minutter etter at politiet var blitt oppringt.
– Der slo de hendene sammen, i en såkalt «high-five», før de startet på en tre minutter lang dans, skriver journalisten og sa i går til avisen Le Monde at han vurderer å offentligjøre disse opptakene.
– Dette opptaket er 8 sekunder langt og består ikke av en ekstraordinær seiersdans, skriver hotell-ledelsen i en pressemelding
Epstein hevder at den hotell-ansatte tidligere skal ha hatt direkte kontakt med en sikkerhetsekspert i Accor-gruppen som eier Sofitel. Toppsjefen for Accor skal ha tette forbindelser til folk som i dag med jobber etterettningsspørsmål hos president Nicolas Sarkozy. Dermed lanserer den amerikanske journalisten også teorien om det finnes en forbindelse mellom hotell-ledelsen og folk i den franske presidentens stab.

– Nasjonalforsamlingen må sette ned en kommisjon for å granske påstandene om en forbindelse mellom franskeide Accor og partiet til landets president, skriver Club DSK i en uttalelse.

Groteske påstander
Frankrikes innenriksminister Claude Guéant kaller påstandene for ren fantasi.
– Det er ikke fordi man har mistet en telefon at det har skjedd et komplott, sier Claude Guéant. Tilsvarende latterliggjøring kommer også fra lederen av det konservative partiet UMP, Jean-François Copé:
– Hvorfor skulle ikke UMP også være innblandet i mordet på Kennedy, ironiserer han. – Denne historien er latterlig. Argumentet om at det skal ha vært en sammensvergelse er grotesk, sier Jean-François Copé.
Heller ikke franske sosialisttopper fester litt til den amerikanske journalistens avsløringer.
– Jeg tror ikke på teorien om komplott, sa Strauss-Kahn tidligere nærmeste medarbeider, Jean-Christophe Cambadélis mandag. Han jobber nå for sosialistens presidentkandidat Francois Hollande
Dominique Strauss-Kahn har ikke kommenteret artikklen til Epstein, men har tidligere sagt i et intervju med tv-kanalen TF1:
– En felle, det er mulig. Et komplott, vi får se, sa han den 18. september.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s