Min Paris-mat

gazettaLa Gazetta (12éme)
Svensk kokk på gourmet/crossover/leken-restaurant der du aldri helt vet hva du får. Men velfortjent inn i alle guider har den kommet. Og den ligger fristende til rett på andre siden av veien der jeg bor….

MITT FAVORITT RESTAURANT-KVARTAL i 11éme
Rue Paul Bert ble årets fooding gate i 2006, og restaurantene under i dette kvartalet i 11arr, metro Faidherbe linje 8 er alle verdt et besøk:

Chardenoux
En liten perle både interiør- og matmessig. Eies av kjendiskokken Cyril Lignac (les egen sak om ham her) : Tradisjonelt fransk kjøkken, men med en personlig touch. Ikke en kveld uten kalv på menyen og kål med kjøttfarse får et helt ny mening etter prøvd det her. En forrett med raviolis med geitost fra Korsika eller marinert sjøkreps får deg til å glede til deg til resten av kvelden. I lunsjtiden er dette områdets beste plass som du vil ha sol.
1 rue Jules Vallès
tel: +33 1 43 71 49 52

Le Temps au Temps
Baskisk kjøkkensjef med variert meny både inne kjøtt, fisk og vegetar. Ikke mange plasser, ring og bestill. Og ikke gå uten at du har prøvd crumble-dessert med eple og røde frukter.
13 rue Paul Bert
tel: +33 1 43 79 63 40

Unico
En våt drøm for Argentina-elskere og folk med 70-talls hang-up. Selv om biffen kommer fra den beste delen av argentinske okser, ikke hopp over empanadaen som forrett. Resten av råvarene kommer fra det lokale markedet Marché d’Aligre, og pølsene fra slakteren 100 meter ned i gata.
I nummer 12, driver de samme eierne El Galpon, delikatessebutikk, også med kjøtt og vin fra Argentina.
15 rue Paul Bert
tel: +33 1 43 67 68 08

Bistrot Paul Bert
Et stilig sted, stilig mat, stilig kledde servitører, men ikke alltid like stilig service. Men stedets steak frites er verdt et besøk. I naborestauranten l’Ecailler du Bistrot med samme eiere servers det kun sjømat. Et must for østers-elskere.
18 og 20 rue Paul Bert
tel: +33 1 43 72 24 01

Le Pure Café
Kafeen hvor Julie Delpy og Ethan Hawke fant tilbake til hverandre i filmen «Before Sunset» (2004) er et perfekt lunsjsted med minimal meny. Men du blir alltid fornøyd – enten med dagens fisk eller dagens kjøtt. En nabolagskafé i en shabby-chic stil.. Glimrende for et glass på kvelden også.
14 rue Jean Mace
Tel: +33 1 43 71 47 22

Café Titon
Populært rimelig tyskdrevet lunsjsted for folk som jobber i området. Daglige spesialretter, salater og enkle kjøttretter. Har søndagsbruncher og er et populært sted for å ta et glass etter jobben med kolleger.
34 rue Titon
Tel: +33 9 53 17 94 10

Chartier (9éme)
Eksistert siden 1896. Fabelaktig lunsjsted med klassiske fransk bondekost. Rimelig mat, men ofte kø – både til lunsj og middag og man ikke spise bord. Men verdt en kø, når man kan spise i en erkefransk, litt teaterkafé-lignende omgivelser til en rimelig penge. Om du lurer på hva alle småhyllene på veggene er til: Der kunne stamgjestene legge sin tøyserviett i gamle dager.
7 Rue de Faubourg Montmarte
75009 Paris
Metro: Grandes Boulevardes

L´office (9éme)
Trendy neo-bistro, alltid med en overraskende meny. Stort utvalg av økologisk vin. Perfekt sted om man vil ha litt stil.
3, rue Richer
75009 Paris
Tel: +33 1 47 70 67 31

Glou (3éme)
Ikke alltid lett å finne en bra restaurant i Le Marais. Her det magne døgnfluer og turistfeller. Men Glou er ikke en av dem. Her byr man på det ebste fra alle steder. Fra røkt tunfisk fra l’île d’Yeu til siciliansk vin. Uformell stemning, verdt hver lille euro man betaler Men bestill bord.
101, rue Vieille du Temple
75003 Paris
Tel: : +33 1 42 74 44 32

Restaurant Antoine (16éme)
Gourmet fiske-restaurant rett ved Seinen – ofte med norske råvarer på menyen. Noe av det beste Paris har å by på når det gjelder sjømat. Høy prisklasse, men det er det verdt. Billigst til lunsj da det er faste menyer.
Sjekk reportasje fra restauranten her.
10, avenue de New York
75016 Paris
Tel: +33 1 40 70 19 28

Reklamer

3 responses to “Min Paris-mat

  1. Tilbaketråkk: Rue Gastronomi « iFrance reporting

  2. Leste artikkelen i DN – veldig bra! Takk for adressene, disse må prøves neste gang jeg er i Paris. Følger bloggen din via rss fra i dag. Keep up the good work!

  3. Vi prøvde La Gazetta etter din anbefaling. Det var et meget godt valg, og et sted vi neppe hadde funnet fram til uten ditt tips. Takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s