Mine Paris-tips

LEIE LEILIGHET I PARIS:
Sjekk norske Helenes Paris-leiligheter her

UTSTILLINGER

Her finner du alle utstillingene i Paris akkurat nå:
Le Monde des arts
Evene

Batobus

En båttur på Seinen er et must. Man kan unngå turistbåtene og de skrikende høyttalerne som forteller hva som er til høyre og venstre ved å ta en Batobus.
Det er den lokale billigversjonen. Rett nedenfor Hôtel de Ville – rådhuset – kan du kjøpe dagskort og hoppe av og på langs Seinen.

Unngå kø i Eiffeltårnet
Nå kan du booke billetter til Eiffeltårnet på forhånd her.
Ellers så må du oftest belage deg på timelange køer. Husk å kjøp billett helt til toppen, ellers så må du stå i en ny kø oppe i tårnet.

Musée Rodin:
Museet til den kjente skulptøren er en nydelig liten perle. Det er en fantastisk kafé i hagen hvor man kan spise lunsj. Og museet er så lite at man fint rekker en shoppingrunde på samme dag.
79, rue de Varenne
75007 Paris
Métro (ligne 13) : Varenne ou Invalides
R.E.R (ligne C) : Invalides

Canal Saint-Martin:
– Det er et supertrendy område hvor du kan gå opp langs kanalen. Her har folk piknikk på varme dager i helgene og det er kjempestemning på kveldene med masse barer og restauranter.
Det er også lett å leie rulleskøyter og man kan rulle opp til Place Stalingrad. Derfra går det en kanal ut av Paris hvor ferden kan forstsette til La Villette – med mange museum, konsertsaler og et leke-eldorado for barn. Mulig å ta en kanalbåt tilbake. Den går helt til Place da la Bastille.
Métro: Republique eller Gare de l´Est

En Ville
Vintage kles-butikk. Eksklusive kjoler fra 60- og 70-tallet til mengder av dresser, bager, solbriller – og herreskjorter av for eks det glemte norske merket ”Kings men of norway”
13 rue Paul Bert
tel: +33 1 43 71 07 30
Métro: Faidherbe – linje 8

Reklamer

2 responses to “Mine Paris-tips

 1. Frank

  Musée Rodin er en virkelig perle, som du sier.
  Besøkte museet en januardag for noen år siden.
  Turistene var fraværende og vi hadde hele området for oss selv, noe som i seg selv er ganske spesiellt. Vi nøt kaffe og noen gode terter i hagen, nydelig vær og 15 grader. Det var en flott vinterdag.
  Ett av mine hyggeligste minner fra Paris.
  Mitt tips for ett spennende opphold i Paris, er å droppe de store turistatraksjonene. Jeg benytter bykart og finner steder jeg vil dra til, reis med metroen, så er man der på ett øyeblikk.
  Frank

 2. Når det gjelder Norsk Klær, eg lo ganske mye ved Les Halles (Rue du Cygne) når eg fant uniformer fra Statens Vegvesen og Hæren, og dusenvis av fottball drakter fra 80-tallet fra Finnmark og Nordland (småklubber). I mean, kordan i helvete dette havnet her mellomg santiag boots og glam-metal skinnpants?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s